top of page
Etsi
  • M

Voiko teltassa nukkua vaahtomuovipatjalla (ja muita mukavuudenhaluisen telttailijan kysymyksiä)


Yövyn teltassa noin kerran vuodessa eli melko harvoin. Parina edeltävänä kesänä olen vaeltanut teltan, makuupussin ja muiden tykötarpeiden kanssa yöpymispaikalle. Yön yli reissulle tarvitaan yllättävän paljon tavaraa ruokineen ja vesineen. Näiden kantamusten kanssa kilometrien käveleminen onkin sitten melko raskasta. Samalla unohtuu retkeilyssä olennaisin, eli luonnosta nauttiminen.


Tänä vuonna teimme kaiken toisin. Pystytimme teltan leirintäalueelle ja nautimme vaeltamisesta erikseen huomattavasti kevyempien kantamusten kanssa.

Ennen reissua minulle ehdotettiin, että mitäpä, jos ottaisimme telttaan ihan oikeat patjat. Ensin tyrmäsin idean ja pidin sitä nolona, mutta muisto edellisen vuoden unettomasta telttayöstä ilmatäytteisellä patjalla sai minut harkisteman asiaa uudelleen. Kun patjat oli todettu mittojen perusteella telttaan sopiviksi, idea päätettiin toteuttaa.


Vielä telttaa pystytettäessä hieman jännitti, että mitä, jos mittaus menikin väärin. Kun kukaan ei katsonut (nolotti edelleen), vein patjat telttaan ja ne mahtuivat täydellisesti.

Kahden yön kokemuksella voin todeta, että uni maistui!


Haittapuolena tällaisissa isoissa patjoissa toki on se, että paljon muuta ei sitten autoon mahtunutkaan. Lisäksi on hyvä tiedostaa, että patjat kostuvat helposti ollessaan maata vasten, joten pidemmässä käytössä tuuletus on tärkeää.


Onko leirintäalueet ihan ysäriä?


On. Mutta toisaalta, ysärihän on taas trendikäs. Lisäksi, tässä muutama leirintäaluetta puoltava argumentti:

  • Vessa

  • Suihku, ehkä jopa sauna

  • Keittiö

  • Kioski

  • Halvempaa kuin hotelli/mökki

Huonoja puolia ei varmaankaan tarvitse edes mainita, mutta huomautan kuitenkin korvatulppien hyödyistä. Teltoissa kun ei ole minkäänlaista äänieristystä. Lisäksi leirintäalueisiin pätee sama kuin muuhunkin matkailuun, eli ei kannata mennä silloin, kun kaikki muutkin menevät.


Juomien viilentäminen


Jäädytetyt puolentoistalitran vesipullot toimivat mainiosti kylmälaukun viilentäjinä. Ison koon vuoksi jää sulaa hitaammin kuin pienemmissä kylmäkalleissa. Juomamme pysyivät viileinä koko parin yön reissun ajan. Koska auto kylmälaukkuineen oli koko ajan yöpymispaikan vieressä, meidän ei tarvinnut huolehtia raskaista kantamuksista.


Oletko muuten miettinyt, onko geelijääpussien neste myrkyllistä? Ei ole ainakaan näiden suomessa valmistettujen, joten ei tarvitse olla huolissaan, jos sellainen sattuu hajoamaan. Voit vaikka tarkistaa täältä. https://arcticice.fi/tuotteet/geelijaa/

Onko sinulla mitään hyviä vinkkejä mukavuudenhaluiselle telttailijalle?

47 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page