top of page
Etsi
  • M

Voiko käytetyistä kahvinpuruista tehdä kuorintavoidetta?

Päivitetty: 2. elok. 2022


Luomukahvi

Minua kiinnostaa luonnonmukainen kosmetiikka, ja innostun aina, kun voin hyödyntää tuotteita, joita kotoa löytyy jo valmiiksi. Tällöin ei tarvitse hankkia lisää purnukoita kaappeja täyttämään ja samalla säästyy rahaa.


Meillä juodaan kahvia päivittäin, joten kahvinpuruja kertyy melkoinen määrä.


Kofeiinia käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa sen monien hyödyllisten vaikutusten vuoksi. Käytetyissä kahvinpuruissa olevasta kofeiinimäärästä minulla ei ole tietoa. Ohjeita kahvinpuruista tehtyihin kuorintavoiteisiin löytyy kuitenkin useista lähteistä, joten en malttanut olla kokeilematta.


Halusin lisätä kuorintaani myös ruokasoodaa ja hunajaa, joiden kerrotaan hoitavan ihoa ja poistavan epäpuhtauksia. Päädyin kokeilemaan tällaista:


DIY kahvinpurukuorinta


2 dl käytettyjä kahvinpuruja

1 tl ruokasoodaa

1 tl hunajaa

2 rkl kosteusvoidetta/perusvoidetta


Ohje: tarvitset noin kuudesta kahvikupillisesta jääneet käytetyt kahvinpurut. Voit kuivattaa ne tai jos olet malttamaton, ottaa käyttöön heti. Sekoita joukkoon noin teelusikallinen ruokasoodaa ja teelusikallinen hunajaa. Lisää purujen kosteudesta riippuen haluamasi määrä perusvoidetta. Kuorintavoide on valmis.

DIY kuorintavoide

Huomioithan, että kahvinpurut ovat melko teräviä, joten kasvojen aluetta kannattaa välttää tai täytyy ainakin olla hyvin varovainen, ettei ihoa hankaa rikki. Kokeilethan tätä vain terveelle iholle.


Iho tuntui kuorinnan jälkeen pehmeälle ja hoidetulle. En huomannut mitään negatiivisia vaikutuksia, vaikka ihoni on melko herkkä. Kylpyhuone sen sijaan näytti melko kamalalle. Kannattaa siis siivota kahvinpurut heti pois, etteivät ne esimerkiksi värjää kylpyhuoneen laattojen saumoja.


Huomioithan myös sen, että kahvinpurut eivät sula, ja ne voivat aiheuttaa viemärissä tukkeutumisriskin yhdessä hiusten ym. kanssa. Muista siis kohtuus kahvinpurujen määrässä ja kokeile tiputtaa suurin osa puruista vaikkapa sanomalehden päälle.


Kuorintavoidetta tulee kyseisellä ohjeella sen verran paljon, että loput laitoin jääkaappiin odottamaan seuraavaa käyttökertaa. Jos säilytysrasia soveltuu ruoan säilyttämiseen, ei siitä pitäisi irrota mitään ylimääräistä kuorintavoiteeseenkaan.

Kuorinta kahvinpuruista

Tämä oli sen verran kiva juttu, että olen tehnyt kuorintavoidetta jo toisenkin kerran. Jos tekee vähän kerrallaan, ei säilyvyydestä tarvitse murehtia. Kun muistaa puhdistaa kylppärin heti käytön jälkeen ja myös viemärit säännöllisesti, ei pitäisi olla vaaraa kylpyhuoneen tuhoamisesta :)


Jos kiinnostuit kosmetiikan valmistamisesta itse, esimerkiksi Helenaturin blogista löytyy paljon tietoa ja hyviä vinkkejä. https://helenatur.com/category/blogi/


36 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page