Etsi
  • M

Vispatessa roiskuu

En tiedä johtuuko se iästä, maailmantilanteesta vai vuodenajasta, mutta lähiaikoina on tehnyt mieli kokeilla perinteisempiä ruokia. Sellaisia, joita en ole juurikaan tehnyt. Palapaisti oli fiasko, en saa aikaan mureaa paistia, vaikka noudatan ohjeita kuinka tarkasti. Vispipuuron kanssa meni jo paremmin. Sotkua tuli, mutta lopputulos oli hyvä. Ja sehän se on se pääasia.Tein tällä Myllyn Parhaan ohjeella, ja tuli tosi hyvää! https://www.myllynparas.fi/reseptit/vispipuuro-marjoista


Vispipuuro noin neljälle


7 dl vettä

4 dl puolukoita

1/2 dl sokeria

1/4 tl suolaa

1 1/4 dl mannasuurimoita


Keitä puolukoita vedessa n. 10 min. Lisää sokeri ja suola. Siiviloi puolukoista kuoret pois. Jos haluat marjoista kaiken talteen, niin puserra niitä lusikalla siivilää vasten. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan seokseen ja anna kiehua välillä sekoittaen 5-10 min. Sekoita välillä. Anna puuron jäähtyä. (Minä en malttanut ihan haaleaksi jäähdyttää, mutta kuohkeaa tuli silti.) Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Jos maltat pitää vatkaimen astiassa nostelematta sitä voit välttyä vaaleanpunaisilta tahroilta ympäri keittiötä.


Vispipuuro

Ps. Testasin miltä yli jääneet puolukan kuoret maistuisivat maustamattoman jogurtin kanssa: Eivät juuri miltään, kaurahiutaleilta ehkä enemmän kuin puolukoilta. Kaikki maku oli siis päässyt puuroon, mikä oli ollut tarkoituksena.


Nyt on juuri paras hetki vispipuuron teolle, koska kohta pakastimessa pitää olla tilaa uusille puolukoille.

55 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki