top of page
Etsi
  • M

Vanhat jäätelörasiat ruoan säilytyksessä

Päivitetty: 16. kesäk. 2022

Käsi pystyyn, kuka on säilyttänyt yli jäänyttä ruokaa vanhoissa jäätelörasioissa. Ei kuulemma kannattaisi. Itse olen ajatellut, että kertakäyttöinen muovirasia saa toisen elämän ja minä säästän rahaa, kun ei tarvitse erikseen ostella säilytysrasioita.


Ruokaviraston asiantuntija kertoo Kotilieden artikkelissa, että kertakäyttöisissä rasioissa ei tulisi säilyttää ruokaa. Niistä voi irrota ruokaan kemikaaleja, etenkin jos säilytettävä ruoka on rasvaista.

Sellaisia rasioita ei pitäisi käyttää uudelleen ruoan säilytykseen, mistä ruoka ostetaan kaupasta. Ne ovat tehty ruoan lyhytaikaiseen ja kertakäyttöiseen säilyttämiseen tai kuljettamiseen, eli niitä ei ole testattu, ovatko ne turvallisia toistuvassa käytössä.

Sama pätee muovisiin juomapulloihin, niitäkään ei tulisi käyttää toistuvasti uudelleen. https://kotiliesi.fi/ruoka/ideoita-ruoanlaittoon/muovinen-vai-lasinen-sailytysrasia/


Mitä sitten tilalle? Kaupoista löytyy lasisia säilytysastioita, joissa säilytys on turvallista. Lisäksi lasisesta astiasta näkee läpi. Hävikin määrä pienenee, kun unohduksia tapahtuu vähemmän. Juomapulloja löytyy myös lasisena. Koska juomapullon läpi ei ole tarvetta nähdä, etenkin urheilussa toimii hyvin metallinen pullo, joka ei mene rikki tippuessaan.


Lasinen eväsrasia


64 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page