Etsi
  • M

Toimiiko vessapaperikikka pinttyneen kalkin puhdistamiseen suihkuseinästä?Olen nähnyt videoita, joissa suihkun lasiseinä vuorataan vessapaperilla ja sitten suihkutellaan etikalla. Lopputuloksena on kiiltävä ja kalkiton suihkuseinä. Jokainen kalkkiläikkien kanssa tuskaillut tietää, että pinttyneet kalkkisaostumat on lähes mahdonta poistaa suohkuseinästä. Voiko se olla siis niin helppoa?


Haluaisin mieluiten siivota ilman turhia kemikaaleja ja mahdollisimman yksinkertaisilla tuotteilla. Vaikka etikan haju ei houkuttele, päätän kokeilla. Jos tämä toimii, hajuhaitta on pikkujuttu.


Tarvitaan:

  • Väkiviinaetikkaa

  • Suihkepullo

  • Vessapperia (n. puoli rullaa yhdelle seinän sivulle)

  • Pari rättiä/mikrokuituliinaa

Esipesin suihkuseinän pesuainevedellä ja kuivasin. Tämän jälkeen suihkuttelin suihkuseinään etikkaa ja lisäsin vessapaperia kohta kerrallaan. Paperit pysyivät paikoillaan, kun niiden päälle suihkutteli etikkaa. Hirveä määrä paperia, toivottavasti tämä siis toimii. Haju oli myös aika voimakas.


Vessapaperia suihkuseinässä

Annoin etikan vaikuttaa puoli tuntia ja irrottelin paperit. Suihkuttelin lopuksi suihkuseinän puhtaaksi ja kuivasin.


Lopputulos: lievä pettymys. Suihkuseinä oli kyllä selvästi puhtaampi, mutta ei missään nimessä puhdas. Kalkkipisaroita näkyi edelleen, mutta osa niistä irtosi mikrokuituliinalla hangatessa. Kiiltävän puhdasta lasia en saanut vieläkään.


Meillä on todella kalkkinen vesi. Tästä johtuen lähtötilanne oli siis kehno.


Yksi keino vähentää kalkkiutumista olisi kuivata suihkuseinä jokaisen suihkun jälkeen. Tätä en jaksa edes itse toteuttaa puhumattakaan muista suihkumme käyttäjistä. On siis yritettävä edetä eri pesumenetelmiä testaamalla. Minulla on vielä pari ideaa, joista lisää myöhemmin!

107 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki