top of page
Etsi
  • M

Saako mansikoiden kannoista tehtyä mehua?

Päivitetty: 12. heinäk. 2022


Mansikan kannat

Olen lukenut useammasta lähteestä vinkkejä siitä, että mansikoiden kantoja ei kannattaisi heittää roskiin vaan tehdä niistä mehua. Heti alkuun on hyvä tarkentaa, että maku tulee mansikasta, joka jää kantaan peratessa mansikoita. Se ei siis tule varsinaisesta kannasta. Jos siis perkaat mansikat siten, ettei mansikasta lähde hedelmälihaa, tämä tapa ei toimi. Oma tapani perata mansikat jättää hieman mansikkaa kantaan, joten päätin yrittää.


Mukailin kokeilussani tätä dr sugarin ohjetta: https://blogit.meillakotona.fi/drsugar/mansikkamehu-mansikan-kannoista/

Mansikankantoja kattilassa

5 kg mansikoista kannat

1 dl sokeria

2 l vettä

Vahvaa minttua


Ostin 5 kg laatikon mansikoita ja perkasin mansikoista kannat pois. Laitoin kannat ja muutaman vähän kärsineen mansikan kattilaan. Lisäsin päälle sokerin ja veden ja keitin 15 minuuttia, minkä jälkeen annoin seoksen jäähtyä. Sitten siivilöin sattumat pois.


Lopputulos oli melko laimea, mutta mansikan maku oli tunnistettavissa. Jatkossa laitan vettä vähemmän, ehkä 1-1,5 litraa kahden sijaan. Mehu kaipasi myös jotain potkua, joten lisäsin mintunlehtiä. Ne toivat hyvin pientä särmää makuun. Sitruuna tai lime saattaisivat myös toimia.

Mansikkamehu

Eli kyllähän tästä mehua tuli. Säätämällä veden määrää saa varmasti makua lisää! Kannattaa kokeilla, koska biojätteeseenhän ne muuten menevät. Luomumansikat pestyinä tuntuisivat puhtaimmalle vaihtoehdolle tällaiseen kokeiluun.

1 160 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page