top of page
Etsi
  • M

Säästöä satokauden kasviksilla

Päivitetty: 7. elok. 2022

Arvaatko paljonko kuvan kasvikset maksoivat yhteensä? Kukkakaali ja kesäkurpitsa ovat kotimaisia, luumut ulkomailta.Usein kuulee puhuttavan, että kasviksia, etenkään kotimaisia ei voi ostaa, koska ne ovat niin kalliita. Siksi kasvikset saattavat olla joillekin ensimmäinen ruoka-aine, josta tingitään, kun on tiukkaa.


Jos opettelet hyödyntämään kasviksia satokauden mukaan, ne eivät todellakaan ole kalliita. Ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan.


Kuvassa olevat luumut sekä kotimaiset kukkakaali ja kesäkurpitsa maksoivat yhteensä 2,48 euroa. Minusta se on melko halpaa. Kaikki ovat tuoreita ja ostettu äsken S-Marketista. Miksi ostaa talvella kallista espanjalaista kukkakaalia, kun voi ostaa nyt halpaa suomalaista kukkakaalia.


Jos haluaa jättää yhden välikäden pois, kannattaa ostaa torilta tai suoraan viljelijältä. Tällöin viljelijälle jää enemmän tuottoa viljelemistään kasviksista.


Mistä satokauden kasvikset tunnistaa? Nykyään se on helppoa. Riittää, kun katsoo, mitkä kasvikset ovat isosti esillä ja niitä myydään edulliseen hintaan. Asia on helppo tarkistaa myös vaikkapa googlaamalla sana satokausi.


Lisäksi kotimaiset perunat ja porkkanat ovat aina edullisia. Niistä saa pohjan todella moneen ruokaan. Kohta alkaa olla sadonkorjuuaika ja kaikki kotimaiset kasvikset ovat parhaimmillaan. Nautitaan niistä!


72 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page