Etsi
  • M

Raparperihillo pannarin kaveriksi

Päivitetty: 9. elok.

Ruokaa ja raaka-aineita harmittaa heittää roskiin. Se käy kukkarolle ja aiheuttaa turhia päästöjä ympäristölle. Siksi on hyvä aika-ajoin tarkistaa, mikä tuote jääkaapissa tai kuiva-ainekaapissa on vaarassa vanhentua. Minulla oli pakastimessa viimevuotista raparperia, jonka oli jo aika väistyä kesän jäätelöiden ja marjojen tieltä. Lisäksi kuiva-ainekaapissa oli vajaa pussi jo vanhaksi mennyttä hillosokeria. Aloin miettiä, kuinka ne voisi hyödyntää ja syntyi välipala, jonka pystyin valmistamaan kaupassa käymättä.

Raparperihillo

0,5-1 l pakastettua raparperia

1 dl hillosokeria


Laita jäiset raparperit kattilaan ja keittele samalla sekoittaen ensin sulaksi ja sitten niin kauan, että raparperi pehmenee. En lisännyt vettä, koska sitä tuli riittävästi sulaneesta raparperista. Lisää hillosokeri ja keitä vielä muutama minuutti.


Tarjoile maitotuotteiden, kuten vaniljajäätelön kanssa, koska raparperi sitoo kalsiumia. Minulla oli kotona purkillinen vispikermaa, jonka vatkasin ja maustoin sokerilla. Koristeeksi lisäsin minttua. Se toi myös pirteän lisän makuun.


Pannukakku on tehty tällä Kotikokin maailman parhaan pannukakun reseptillä: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/574/Maailman%20paras%20pannukakku/


Minkä ruoan sinä saisit tehtyä hyödyntämällä ainakin osittain raaka-aineita, jotka löytyvät jo kotoa?


Seuraa blogiani esimerkiksi täältä: https://www.blogit.fi/niitä-pieniä-juttuja/seuraa

Pihlaja

54 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki