Etsi
  • M

Näin sain häädettyä ötökät paprikan taimista


Paprikan taimi

Kerroin alkuvuodesta paprikan siementen istuttamisesta ja taimikasvatuksen alkuvaiheista. Voit lukea siitä täältä: https://www.niitapieniajuttuja.com/post/paprikan-kasvattaminen-siemenest%C3%A4


Taimet kasvoivat eteläikkunalla ilman lisävaloa koko kevään aivan liian ahtaissa oloissa. Kuitenkin ne selvisivät ja lopputuloksena oli aivan liian paljon terhakoita taimia.

Siirrettyäni taimet lasitetulle parvekkeelle totuttelemaan aurinkoon huomasin pian, että muutamat lehdet vaikuttivat hieman vaaleammille ja huonokuntoisemmille. Lähempi tarkastelu osoitti, että lehtien alapinnoilla oli mustia ja vaaleita pisteitä ja pieniä punaisia ötököitä.


En hätääntynyt, koska näitä samoja oli ilmaantunut myös edellisenä vuonna roskakatoksesta pelastetun kukka-amppelin myötä. Käsi pystyyn emämokan merkiksi tässä. Olisi pitänyt eristää kasvi ja seurailla, onko siitä liikettä.


Palataanpa kuitenkin takaisin paprikoihin.


Koska olin ollut ahne, minulla oli ihan liikaa taimia, joten heitin surutta pari eniten kärsinyttä roskiin. No okei, tuntui vähän pahalta, mutta heitin roskiin kuitenkin.


Yritin selvittää, mitä nuo ötökät olivat, mutta en saanut asiaan varmuutta. Olin kuitenkin varma siitä, että ne pitäisi saada pois. Päädyin valitsemaan vanhan kansan konstin, mäntysaippuakäsittelyn.


Kannoin taimet kylpyhuoneeseen ja suihkuttelin laimealla vesi-mäntysaippuasekoituksella lehdet ala- ja yläpinnoilta. Annoin kuivua ja tämän jälkeen suihkuttelin vesi-merileväsekoituksella. Taimet kävivät ulkoilemassa pari päivää ja toistin käsittelyn.


Toistaiseksi ongelma näyttäisi olevan ohitettu. Olen kuitenkin suihkepullo ojossa valmiina odottamassa seuraavia onnensa kokeilijoita. Nyt odotellaan ensimmäisen kukan aukeamista.

Täältä voit lukea, mistä tunnistaa suomalaisen mäntynestesaippuan: https://www.niitapieniajuttuja.com/post/mattopyykille

22 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki