Etsi
  • M

Kolmen ainesosan jauhelihakeitto (ruokaa siitä, mitä kotona jo on, osa 2)


Jauhelihakeitto

Olen aiemmin kirjoittanut siitä, että kannattaa aika-ajoin käydä jääkaappia, pakastinta ja kuiva-ainekaappia läpi siltä varalta, että joku ruoka-aine on vaarassa vanhentua.


Voit lukea tästä, kuinka hyödynsin pakastimesta raparperit sekä vanhentuvat kananmunat: https://www.niitapieniajuttuja.com/post/ruokaa-siit%C3%A4-mit%C3%A4-kotona-jo-on-osa-1-pannukakku-ra


Tällä kertaa jääkaappia läpi käydessäsi löysin puolillaan alevan pussin perunoita. Niissä oli jo pientä itämistä, joten ne oli pakko käyttää heti pois. Itäneet perunat voi käyttää, jos itu on alle viiden millin pituinen ja peruna on vielä napakka. Pidemmälle itänyttä perunaa tai vihertävää perunaa ei pidä enää käyttää ruoanlaittoon, koska niistä voi aiheutua myrkytysoireita. https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-ka


Porkkanoitakin löytyi muutama, ja jauhelihaa oli pakastimessa, joten ruokavalinta oli helppo. Tässä kestosuosikkini kolmen ainesosan jauhelihakeitto (eikä vähiten siksi, kun tämä on niin helppo).


Kolmen ainesosan jauhelihakeitto


1 kg perunoita

3 kpl porkkanaa

400 g jauhelihaa

Mausteeksi lihafondi, lihaliemikuutio, jauhelihamauste, tai mitä maustetta kotoa löytyy.


Perunat ja porkkana luonnollisestikin kuoritaan, pilkotaan ja keitellään sopivassa määrässä vettä, joka on maustettu esim. lihahiemikuutiolla Sillä aikaa, kun ne kypsyvät, paistetaan jauheliha. Jauhelihaa voi myös vähän maustaa, jos siltä tuntuu. Sitten kaikki yhteen, ja keitto on valmis. Päälle voi laittaa vaikkapa persiljaa, jos sitä sattuu löytymään kotoa.


Yksinkertaista, ja maistuu lapsille paremmin kuin pakastevihanneksista tehty.

Voikukan siemenet

39 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki