top of page
Etsi
  • M

Kierrätysastia voi olla myös esillä

Päivitetty: 16. kesäk. 2022


Kierrätysastia

Jätteiden lajittelu on minulle itsestäänselvyys, enkä usko, että olen tässä vähemmistössä. Kierrättäminen on mahdollistettu taloyhtiöiden roskakatoksissa olevilla kierrätysastioilla sekä julkisilla kierrätyspisteillä. En ole kuitenkaan koskaan asunut asunnossa, jossa olisi ollut riittävä määrä tilaa kierrätysjätteille. Nopealla laskutoimituksella sekajäte, paperi, pahvi, muovi, lasi, metalli ja biojäte vaatisivat seitsemän jäteastiaa kotiin. Asunnoissa, joissa olen asunut, on kuitenkin ollut erilaisille jätteille kolme astiaa. Kolme. Ja nämä eivät ole olleet mitään vanhoja asuntoja vaan aivan vastikään rakennettuja. Olenkin kehitellyt erilaisia vähemmän luovia ratkaisuja, joissa kierrätysmuoveja on säilytetty eteisen kaapeissa ja kierrätyspapereita lojumassa ympäri asuntoa.


Olen vuosien mittaan haaveillut siitä päivästä, kun saan keittiön, johon mahtuu riittävä määrä erilaisia kierrätysastioita ja ne on integroitu keittiökalusteisiin. Sitä päivää saan vielä odotella.


Odotus ei tunnu enää niin pitkältä, koska olen vastikään löytänyt kierrätysastioille ihan kivan ratkaisun. Kuvassa oleva kierrätysastia on Orthex Smartstore, jonka sisällä on kolme reilun kokoista lajittelusankoa. Bambukansi on tukeva, joten tätä voi käyttää myös istuimena. Tuotteen muoviosat on valmistettu Pohjoismaissa kierrätysmuovista, ja yhtiö on suomalainen. Tämä on aika kiva silmillekin <3

60 katselukertaa2 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page