top of page
Etsi
  • M

Miksi kaurapuuroa kannattaa syödä

Päivitetty: 16. kesäk. 2022

Haluaisin voida sanoa, että olen niitä ihmisiä, jotka aloittavan aamunsa syömällä kaurapuuroa. Voit varmaan jo arvata, että en ole. Syitä on kaksi: en erityisemmin pidä sen mausta, eikä se tunnu pitävän nälkää yhtä hyvin kuin kuitupitoinen leipä, joka on vuorattu voilla ja juustolla. Olen myös onnistunut kaatamaan puoli kulhollista kuumaa puuroa kämmenelleni, mitä en suosittele kenellekään. Nopeimmat ehkä jo miettivät, että miksi sitten väkisin yrittää tehdä jotain sellaista, mikä ei tunnu omalta. Tämä liittyy mielikuviin. Minulla on mielikuva siitä, että kaurapuuro on terveellisempi vaihtoehto kuin leipä päällisineen. Otetaanpa siis selvää, onko näin vai jatkanko tyytyväisenä leivän kanssa.

kaurapuuro

Sydänliiton sivuilla olevan artikkelin mukaan kaurassa on lukemattomia hyviä ominaisuuksia. Kaurassa on runsaasti beetaglukaania, jolla on useita terveydelle edullisia vaikutuksia, ja muihin kotimaisiin viljoihin verrattuna kaurassa on enemmän proteiinia ja rautaa. Se sisältää myös hyviä rasvoja. Ravintoainekoostumuksensa ansiosta kaura on artikkelin mukaan täyttävää, vatsaystävällistä ja hyväksi kolesterolille.


https://sydan.fi/fakta/kaura-on-suomalainen-superruoka/


En voi siis väittää vastaan kauran terveyshyödyistä. Aamiasleipääni verrattuna kaurapuurossa on lisäksi ainakin vähemmän suolaa ja kovia rasvoja. Päätän terveyshyötyjen vuoksi antaa kaurapuurolle vielä mahdollisuuden. Kattiloiden peseminen aamulla ei houkuttele, joten puuron on valmistuttava mikrossa. Makua ja vitamiineja puuroon saa lisäämällä siihen marjoja tai hedelmiä. Omat lempparini ovat jäiset mustaviinimarjat ja banaanilohkot. Mutta miten siitä saisi täyttävämmän? Netistä löytämieni vinkkien perusteella höysteeksi voi laitaa raejuustoa, kananmunaa, maapähkinävoita, erilaisia siemeniä tai pähkinöitä. Aion kokeilla ainakin kananmunaa, koska se kuulostaa vähintäänkin erikoiselle.


Lisämotivaationa kauran suosimiselle tuo se, että Suomi on kauran suhteen omavarainen.

https://www.martat.fi/marttakoulu/sesongin-ruoka-aineet/viljat/kaura/


Kauraa saa siis taatusti kotimaisena ja luomuvaihtoehto löytyy erittäin edulliseen hintaan.


Edit. Kananmunapuuron tein tällä ohjeella

https://www.is.fi/hyvaolo/art-2000005128323.html

Puurosta tuli melko neutraalin makuista, kananmuna ei maistunut juurikaan läpi. Ilman suolaakin aika jees.


Luomu kaurapuuro

Myllyn Parhaan kaura&härkäpapuhiutale oli myös positiivinen yllätys. Maku edelleen neutraali, mikä sopii minulle puurojen suhteen.32 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page