Etsi
  • M

Introvertti kesälomalla

Koko vuosi on suunniteltu, että kesälomalla sitten ehditään ja tehdään. Olin suunnitellut heti loman alkuun itselleni viinistä ja musiikista nauttimista ystävien kanssa ja heti siihen perään kesälomareissun perheen kanssa. Nämä ovat ihania ja mukavia juttuja.

Introvertille kiva tekeminen ei kuitenkaan ole aina sama asia kuin palautuminen ja rentoutuminen.

Perheen lomareissun kotimatkalla huomasin, että ensimmäinen lomaviikko oli ollut hyvin kuormittava. Ei siksi, etten pitäisi ystävien ja perheen seurasta vaan yksinkertaisesti siitä syystä, että akkuni latautuvat parhaiten rauhallisessa ympäristössä, jossa vuorovaikutusta on vain vähän. Tämä on kai tyypillistä meille introverteille. Tarvitsemme ihmisiä ympärillemme, mutta emme koko ajan.

Voikukka

Perheellinen introvertti joutuu jollain tapaa koko ajan sopeutumaan siihen, että yksin olemisen aika on vähissä. Pikkulapsiaikana se voi rajoittua siihen, että menee vaikka vessaan ja lukitsee oven siksi aikaa, että saa hengitettyä syvään muutaman kerran.


Varsinkin isompien lasten kanssa terve itsekkyys on mielestäni sallittua ja suotavaa. Aikuisen on osattava ottaa aikaa vain itselleen, jos oma hyvinvointi sitä vaatii. Joskus voi riittää vastamelukuulokkeet, lempimusiikki ja ruoanlaitto, toisinaan pyörälenkki ja joskus yöpyminen jossain, missä mieli lepää.


Perheen kanssa lomaillessa rauhallisten hetkien määrä oli vähissä. Matkustimme junalla, jossa lapset tuntuivat vaativan huomiota enemmän kuin omalla autolla matkustettaessa. Hotellissa lasten oli vaikeaa nukahtaa, emmekä me aikuiset voineet katsoa edes telkkaria, koska se häiritsi lasten nukahtamista. Päivät olivat täyttä tekemistä, kaikki tietenkin yhdessä.


Jatkossa meidän täytyy keksiä keinoja löytää rauhallisia hetkiä myös lomareissuilla.

Loput lomasta onkin sitten pyhitetty rentoutumiselle.

Kotona ollessa on helpommin mahdollista järjestää jokaiselle palauttavia hetkiä päivittäin. Ihanaa, kun saan tehdä tai olla tekemättä mitään. Ihan, miltä milloinkin tuntuu. Juuri äsken rentouduin pesemällä saunan :D. Rentouttavaa lomaa myös kaikille muille kesälomalaisille!


72 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki