top of page
Etsi
  • M

Herneiden versotus talouspaperilla

Olen kasvattanut muutaman kerran herneenversoja mullassa, koska pienellä vaivalla saa herkullista ja ravitsevaa lisämakua ruokaan. Nyt ei huvittanut sotkea mullan kanssa, joten päätin kokeilla, onnistuuko versotus pelkän kostean talouspaperin päällä.

Ensin liotin herneitä vedessä yön yli. Tämän jälkeen laitoin astian pohjalle muutaman kerroksen talouspaperia ja niiden päälle herneet. Päälle laitoin muovikelmua siten, että kelmuun jäi pieni aukko. Annoin olla pari vuorokautta pumeässä, kunnes herneisiin oli ilmestynyt selkeät idut.


Tämän jälkeen poistin muovin ja nostin astian valoon ja huolehdin siitä, että talouspaperi pysyy kosteana. Näytti sille, että idut surkastuvat ja versotus epäonnistui. En kuitenkaan luovuttanut, ja noin viikossa alkoi pientä vihreyttä ilmestyä näkyviin. Osa herneistä ei itänyt, ja niitä noukin pois, etteivät jää turhaan mätänemään. Noin kahden viikon jälkeen osaa näistä voi kutsua versoiksi.

Herneet ovat alkaneet kasvattaa itselleen jonkinlaisia juuriakin.

Tämä ei ole kärsimättömän tapa versottaa, koska tuloksia saa odotella useita viikkoja ja talouspaperi pitää muistaa kostuttaa päivittäin. Jos kuitenkin tykkää ihastella kasvua läheltä, tämä tapa toimii.

74 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page