top of page
Etsi
  • M

Haasteen lopetus: päivä 5 (en käy kaupassa viiteen päivään)

Olen haastanut itseäni nyt viiden päivän ajan siihen, että en käy kaupassa. Olen

hyödyntänyt kuiva-ainekaapin sisältöä, pakastimen antimia sekä jääkaapissa edellisen kauppareissun jäljiltä ollutta ruokaa. Kotona meillä on ollut tällä viikolla 2-3 henkeä, tänään iltaruoalla 4. Aiempien päivien teksteistä voit lukea, kuinka haaste on sujunut ja millaisia ruokia olemme syöneet.


Aamupalalla söimme leipää ja lisäksi söin jogurttipurkin jämät. Jogurtti oli ollut avattuna huomattavasti suositeltua pidemmän ajan, mutta koska tuoksu ja maku olivat normaalit, päätin syödä sen pois. Tämä käy meillä aina jogurtin kanssa. Lapset haluavat sitä kaupasta, mutta jättävät aina purkin pohjalle muutaman desin, joka on sitten vaarassa pilaantua.


Lounaaksi otin kuiva-ainekaapista thai pata-pussin, jonka takana oli kiva ohje, jota pystyimme soveltamaan. Olin laittanut pakastimeen kanan jauhelihaa haasteen alussa, ja pakastimessa oli myös sitruunan mehua. Jääkaapissa ollut punainen currytahna oli ehtinyt vanhentua, mutta tuoksun ja maun perusteella uskalsin käyttää pienen määrän. Myös kookosmaito kuuluu kuiva-ainekaappimme vakiovarusteluun.

Lisäsin joukkoon punaiset linssit, jotka eivät kuuluneet reseptiin, koska halusim tyhjentää paketin. Paprikan ja pavut jätin laittamatta, koska oli kiire enkä ehtinyt miettiä, millä korvaisin ne. Inkivääriä laitoin epähuomiossa nelinkertaisen määrän, mutta ei se makua häirinnyt. Tänä riitti lounaaksi kahdelle ja iltaruoaksi neljälle.

Iltaruoan jälkeen julistin haasteen päättyneeksi ja lähdimme ruokakauppaan. Illan olisimme vielä pärjänneet, mutta koska seuraavana päivänä oli luvassa leipomista juhlia varten.


Yhteenveto

Haasteen aikana huomasin, että aika monessa asiassa voi soveltaa eikä kauppaan ole pakko mennä heti, jos jotain puuttuu. Pakastamalla sillä hetkellä tarpeetonta ruokaa on hätävara toiselle kerralle. Esimerkiksi sitruuna tulee käyttöön harvoin kokonaan kerralla, jolloin loppuosa ehtii pilaantua jääkaapissa. Mehu säilyy pakastettuna hyvin seuraavaa käyttökertaa varten.

Toinen havainto oli, että kauva-ainekaapissa on hyvä olla reilusti aineksia, mutta vain niitä, mitä tulee muutenkin käytettyä. Jos ostaa varmuusvarastoon ruokaa, jota ei tavallisesti syö, se vanhenee ja päätyy roskiin.


Googlailemalla löytyy yleensä hyviä vinkkejä siitä, miten minkäkin ruoka-aineen voi korvata toisella. Kriittisimmät tuotteet olisivat itselleni loppuessaan ehkä maito ja kahvi. Niitä ei helposti muilla korvaa.


Haasteen aikana kaipasin eniten tuoreita hedelmiä ja kasviksia. Tykkään siitä, että niitä on kotona aina saatavilla. Kaupasta ostin niitä heti, ja teimme seuraavana päivänä tortilloja, joihin tuli paljon kasviksia.

Otatko sinä haasteen vastaan? Pystytkö olemaan tämän tekstin lukemisesta kolme päivää käymättä kaupassa? Selviätkö kotoa jo löytyvillä tarvikkeilla?

71 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page