Etsi
  • M

Haaste: päivä 4 (en käy kaupassa viiteen päivään)

Haastan itseäni nyt neljättä päivää siihen, että käytän kotoa löytyviä ruoka-aineita ja sovella, enkä lähde kauppaan yksittäisten puuttuvien tuotteiden vuoksi. Täältä voit lukea taustoja idealle ja siitä, millainen ruokatilanne oli kotona haasteen alussa.

https://www.niitapieniajuttuja.com/post/haasteen-aloitus-saako-perhe-sy%C3%B6d%C3%A4kseen-jos-en-k%C


Vielä en ole kauppaan sortunut, mutta edellisien päivien julkaisuista voit lukea, kuinka lapsi on ostanut kaksi välipalaa itselleen (vapaa-ajanviettopaikasta) ja kuinka kotiimme tuli pyytämättä lisää leipää.


Neljännen haastepäivän aamupalalla lähti käyttöön toiseksi viimeinen suodatinpussi. Kolmet kahvit olisi vielä kuitenkin keitettävä haasteen loppuun mennessä. Katsotaan, miten selviän.


Lapsi on pyytänyt monta päivää sushia. Koska ulkona syöminen on tällä viikolla tauolla, päätin kokeilla, miten kotoa löytyvät ainekset taipuvat sushiin. Olemme tehneet sushia pari kertaa itse ja olin jo todennut sen helpoksi, minkä rohkaisemana uskalsin yrittää.


Meillä ei ollut merilevälevyjä, wasabia, säilöttyä inkivääriä, tuoretta kalaa, tavallista sokeria tai avokadoa. Koska kuitenkin sushiriisiä, riisiviinietikkaa, soijakastiketta ja tonnikalaa oli kaapissa, päätin kokeilla, miten nigirit onnistuisivat. Purkkitonnikalasta, majoneesista, pakastimesta otetusta sitruunamehusta ja soijakastikkeesta tein tahnan. Päälle asettelin parvekkeelta viimeiset ruohosipulit ja vähän chiliä yli jääneistä nuudelipaketin maustepusseista. Minusta tämä ei näytä yhtään kärvistelyruoalta :). Soijakastikkeessa dippailtiin, mutta toki wasabia olisivat kaivanneet.

Itse tehty sushi

Lapsella oli tylsää ja hän halusi iltapäivällä leipoa. Käskin etsiä ohjeen, mihin meiltä löytyisi tarpeet, ja mutakakku oli sellainen. Ainoastaan sokeri piti korvata tomusokerilla, jota laitettiin vähän enemmän kuin tavallista sokeria olisi tullut.https://www.k-ruoka.fi/reseptit/helppo-mutakakku Lapsi keksi etsiä myös ohjeen vaniljakastikkeeseen, ja yllätyksekseni senkin sai tehtyä kaupassa käymättä.https://www.martat.fi/reseptit/vaniljakastike/ Kahvit jouduin keittämään taas kertaalleen käytetyllä suodatinpussilla. Siihen on kai ehtinyt jo tottua, kun ei ollut enää niin pahaa.

Mutakakku vaniljakastikkeella

Tähän mennessä on tästä päivästä paljon onnistuneempi olo kuin edellisestä päivästä. Ei kyllä työn lomassa ole mahdollista näin paljoa kokkailla normaalisti.


Iltaruoalla söimme yli jäänyttä sushia sekä edellisten päivien hernekeiton ja porkkanaraaste-ananaslisäkkeen jämät. Iltapalalla saatiin käytettyä loppuun porkkanat, Auramurut ja jogurtti-sweetcilikastike.


Maitoa on jäljellä noin kaksi desiä ja kananmunat ovat loppu. Suodatinpusseja on yksi. Vessapaperia on vielä 1,5 rullaa. Sen pitäisi riittää helposti vielä yksi päivä.

55 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki