top of page
Etsi
  • M

Haaste: päivä 3 (en käy kaupassa viiteen päivään)

Tässä haasteessa kokeilen, pystynkö ruokkimaan perheeni (2-4 henkeä päivästä riippuen paikalla) kotoa löytyvillä tarpeilla viiden päivän ajan kaupassa käymättä. En ole valmistautunut haasteeseen mitenkään kaappeja täydentämällä tai ruokia miettimällä. Jonkin verran kotoa löytyy niin sanottua kotivaraa ja jotain oli myös jääkaapissa ja pakastimessa. Täältä voit lukea, millainen oli lähtötilanne kotoa löytyvien ruoka-aineiden suhteen ja miksi ryhdyin tähän: https://www.niitapieniajuttuja.com/post/haasteen-aloitus-saako-perhe-sy%C3%B6d%C3%A4kseen-jos-en-k%C


Kolmanteen päivään lähdettiin tilanteessa, jossa suodatinpusseja on jäljellä kolme ja maitoa reilu litra. Mainittakoon, että teen pääasiassa etätöitä ja kotona on yksi syyslomalainen lapsi, jolloin myös lounaat syödään kotona. En ole haasteeseen ryhtyessäni määritellyt, etteikö syömässä saisi käydä ravintolassa, mutta sitä emme ole tehneet.


Kolmantena aamuna aamupalaa syötiin kolmestaan, minä ja lapsi kaverinsa kanssa. Keitin kaurapuuroa, jonka kanssa oli mansikoita pakastimesta. Nyt, kun leipä on ollut vähissä, on tullut syötyä enemmän puuroa. Lisäksi paistoin kananmunia. Eilisiä sämpylöitä olisi myös ollut, mutta niitä eivät muut halunneet. Yksi pieni paprika oli kypsynyt, ja se meni myös parempiin suihin.


Suodatinpussit ovat loppumassa, joten päätin kokeilla, voiko samaa pussia käyttää kahdesti. En voi suositella. Aika laihaa kahvia tuli.


Kaappeja kaivellessani löysin vanhaksi menneen valmiskastikkeen, joka meni roskiin. En tiedä, miksi olen tällaisen ostanut, koska meillä ei tämäntyyppisiä kastikkeita käytetä.


Ennen lounasta lapsen kaveri lähti kotiinsa, joten lounas syötiin kahdestaan. Makaronimössöä olikin vielä eiliseltä yksi annos, jonka lapsi söi. Itse söin eiliset Boltsit ja sweetchilikastikkeen, jotka eivät lapsille eilen kelvanneet. Eiliseltä oli jäljellä myös reilusti porkkanaraaste-ananas-lisäkettä. Minun annos jäi aivan liian pieneksi, joten täydensin ateriaa lämmitetyillä sämpylöillä, joiden päällä oli Auramurua. Jälkkäriksi otimme eilen tehdyt energiapatukat. Jämiä tyhjeni siis hyvin jääkaapista.

Välipalalla söimme palat eilistä puolukkapiirakkaa ja keitin kahvit käyttämättömällä suodatinpusssilla. Se maistui kahville eikä vedelle.


Sitten lapsi lähtikin nuorisotalolle, eikä kuulemma ollut ruoka-aikaan nälkä, kun siellä oli tehty pizzaa. Hyvä niin, koska hän ei olisi ehtinyt kotiin syömään ennen trampoliinikeskukselle lähtöä. Itse söin kaapista purkkihernekeittoa (aliarvostettu ruoka muuten) ja ties kuinka monennen kerran Auramurusämpylää.


Trampoliinikeskuksella ostin lapselle ja kahdelle kaverille Elovenan välipalakeksit. Myöhemmin tajusin, että pakastimessa olisi ollut eilen tehtyjä energiapatukoita juuri näitä tilanteita varten. Olisi ollut tyylipuhtaampi suoritus syödä niitä, vaikka kaupassa en edelleenkään käynyt.


Kumppani palasi illalla työmenoiltaan ja toi mukanaan gluteenitonta leipää. Oli kuulemma ollut alennuksessa tehdasmyymälässä sijaitsevassa lounaspaikassa, niin oli sitten ostanut neljä kiloa. Meillä ei ollut ollut puhetta leivän loppumisesta, joten kai tämä on sallittua? Itse kun määrittelee säännöt, niin ainakin silloin on :D. No nyt ei lopu leipä. Tuoretta leipää syötiin sitten iltapalalla, eikä tämän haasteen aikana tarvitse enää miettiä leivän riittämistä. Se kuitenkin kävi selväksi, että ilman leipää pärjää varsin hyvin. Sen takia ei kannata jatkossakaan kauppaan lähteä.


Tänään eivät kaapit juurikaan tyhjentyneet, mutta jämäruokia saatiin pelastettua biojäteastialta. En ole ihan tyytyväinen tämän päivän toimintaani, mutta tällaista sähläystä tämä arki yleensä on.

66 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page