top of page
Etsi
  • M

Haaste: Päivä 2 (en käy kaupassa viiteen päivään)

Olen eilen aloittanut haasteen, jossa kokeilen, pystynkö ruokkimaan perheeni (2-4 henkeä) kotoa löytyvillä tarpeilla viiden päivän ajan kaupassa käymättä. En ole valmistautunut haasteeseen mitenkään kaappeja täydentämällä tai ruokia miettimällä. Jonkin verran kotoa löytyy niin sanottua kotivaraa ja jotain oli myös jääkaapissa ja pakastimessa. Täältä voit lukea, millainen oli lähtötilanne kotoa löytyvien ruoka-aineiden suhteen ja miksi ryhdyin tähän: https://www.niitapieniajuttuja.com/post/haasteen-aloitus-saako-perhe-sy%C3%B6d%C3%A4kseen-jos-en-k%C

Toisen haastepäivän aamupalan söin yksin, koska lapsi oli yökylässä kaverin luona. Aamupalaksi meni taas kaurapuuro maapähkinävoilla ja pakatimesta otetuilla mustikoilla. Kahvia en voinut juoda, koska eilen tajusin, että suodatinpussit eivät tule riittämään koko haasteen ajaksi. Päätin säästellä niitä ja lähteä etätöiden sijaan työpaikalle töihin (ja kahville).


Lounaaksi otin mukaan kotivaraksi kuiva-ainekaappiin ostamani savuporokeiton. Se olisikin vanhentunut ensi kuussa, joten oli aikakin käyttää. Samalla huomasin taatelipussin vanhenevan myös ensi kuussa. Myös taateleita lähti evääksi.

Lapsi oli lounasaikaan mennessä siirtynyt kaverinsa kanssa meille. Koska makaronimössöä oli kuulemma liian vähän, he tekivät itselleen kuiva-ainekaapista kaksi pussia nuudeleita. Vasta yöhemmin selvisi, että olivat jättäneen makaronimössön syömättä. Jos ihmettelet, mitä makaronimössö on, siitä voit lukea eilisestä päivityksestä päivä 1 tämän tekstin alta.


Iltaruoaksi lämmitettiin pakastimesta ristikkoperunapussin jämät ja jääkaapista Boltsit, jotka eivät maistuneet lapselle ja hänen kaverilleen. Kastike syntyi luonnojogurtista ja sweetchili-kastikkeesta. Raastoin lisäkkeeksi neljä porkkanaa ja kaadoin joukkoon purkillisen ananasta mehuineen. Tulipa mieleen 90-luku :D


Lapsen kaveri jäi yöksi, ja minua alkoi hävettää, ettei meillä ole leipää. Päätin tehdä rukiisen puolukkapiirakan, koska siihen löytyi kaikki aineet. Sokeria ei tosin ollut, mutta korvasin sokerin tomusokerilla. Iltapalalla lapset söivät lisäksi viimeiset viinirypäleet, omenan ja näkkäriä juustolla. Mun tekemät sämpylät eivät kelvanneet. Hedelmiä ei ole enää jäljellä, mutta onneksi on marjoja pakastimessa.


Iltapalan jälkeen tein vielä vanhenemisvaarassa olevista taateleista, maapähkinävoista ja kaurahiutaleista energiapatukoita myöhempää käyttöä varten.


Energiapatukat:

150g taatelia (kuivattuja)

0,75 dl kaurahiutaleita

2 rkl maapähkinävoita


Taatelit liotetaan 10 minuuttia vedessä ja pilkotaan silpuksi. Mukaan voi heittää esimerkiksi pilkottuja pähkinöitä. Sekoitetaan joukkoon loput aineet ja ladotaan tiiviisti leivinpaperin päälle käyttämällä muotoilussa apuna leivinpaperia. Apuna voi käyttää myös sopivaa astiaa. Pääasia, että saa aikaan tiiviin levyn, jossa on haluttu pituus patukoille. Levy laitetaan pakastimeen 15 minuutiksi jähmettymään, minkä jälkeen leikataan sopiviksi paloiksi. Patukat säilyvät jääkaapissa tai pakastimessa ja kerta-annokset voi ottaa mukaan vaippaa rasiassa tai käärimällä kelmuun.


Päivä 2 selvittiin kotoa löytyvillä ruoka-aineilla eikä tarvinnut juurikaan soveltaa. Kaapeista tyhjeni vanheneva eineskeitto ja ristikkoperunoiden jämät. Leipää on edelleen yksi pala, suodatinpusseja kolme ja vessapaperia melkein kolme rullaa. Mielestäni meni ihan hyvin. Meneeköhän huomenna yhtä hyvin?

74 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page