top of page
Etsi
  • M

Haaste: päivä 1 (en käy kaupassa viiteen päivään)

Kerroin eilen aloittavani haasteen, jossa kokeilen, pystynkö ruokkimaan perheeni (2-4 henkeä) kotoa löytyvillä tarpeilla viiden päivän ajan kaupassa käymättä. En ole varautunut haasteeseen mitenkään, tämä oli päähänpisto. Täältä voit lukea, millainen oli lähtötilanne kotoa löytyvien ruoka-aineiden suhteen: https://www.niitapieniajuttuja.com/post/haasteen-aloitus-saako-perhe-sy%C3%B6d%C3%A4kseen-jos-en-k%C


Meillä on perheessä vaihteleva kokoonpano, ja aikuisia on paikalla päivittäin 1-2, samoin kuin lapsiakin. Lapsilla on syysloma ja itse reen töitä pääasiassa etänä. Ensimmäisen päivän olimme yhden aikuisen ja yhden lapsen kokoonpanossa.


Aamu oli helppo. Leipäviipaleita oli vielä kaksi. Lapsi söi niistä toisen sekä pakasteesta otettuja mansikoita. Minä söin kaurapuuroa maapähkinävoilla ja mansikoilla sekä join kahvia maidolla. Leipäpaloja on jäljellä enää yksi.


Lounaaksi lapsi toivoi lemppariaan, makaronimössöä. Siihen tulee makaronia, jauhelihaa, valkosipulia, lihafondia, sinappia, ketsuppia ja kermaa. Meillä kun sattui olemaan kanan jauhelihaa, tähän oli helppo suostua. Tämä tehdään meillä yleensä naudan jauhelihaan, mutta oli kuulemma kanalla toiseksi parasta. Kerma jäi puuttumaan, mutta lasta ei haitannut. Hän otti lisää. Aikuisen makuun tämä oli aika tylsää ruokaa, joten lisäsin itselleni nuupahtaneet korianterit sekä hieman Auramurua. Lisäkkeenä söimme pois hiukan jo nahistuneet tomaatin ja paprikan jämät.

Kaapeista tyhjeni tämän ruoan avulla kolmen makaronipakkauksen jämät ja korianterin raato lähti biojätteeseen.

Välipala-aikaan lapsi lähti nuorisotalolle. Onko huijaamista, kun annoin hänelle välipalarahan mukaan? Nuorisotalolta voi ostaa välipalaa, joten teknisesti kaupassa ei ole käyty.


Iltapäiväkahveja keittäessäni huomasin, että suodatinpusseja jäi jäljelle enää kolme. Oh shit!


Jos jotain ilman en pärjää, niin se on kyllä kahvi. Lisäksi viime viikolta jäänyt pannarin pala, jonka olin aikonut syödä välipalaksi, oli homehtunut. Otin tilalle keksin, mutta eihän se pitänyt nälkää. Jouduin syömään vielä viimeisen pähkinävälipalapatukan. Tässä vaiheessa iski pieni epätoivo. Onnistuukohan tämä edes kahta päivää?


Makaronimössöä riitti iltaruoallekin ja jäi vielä hieman jäljelle. Lisäkkeenä söimme jääkaapista tuorekurkkua ja viinirypäleitä.


Iltapalaksi tein sämpylöitä leivinjauheella. Leipää siis edelleen on jäljellä se yksi viipale eikä hiivaa ole. Sämpylöitä tein tuplamäärän, että osan voi pakastaa. Lapsi lähtikin kaverin luo yöksi, joten sämpylöitä jäi reilusti seuraavalle päivälle.


72 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page