Etsi
  • M

Faktojen maailma

Päivitetty: 16. kesäk.

Käsityksemme elämästä, mahdollisuuksistamme ja uhkakuvista perustuvat vahvasti siihen, miten käsitämme maailman. Siihen, miten käsitämme maailman, vaikuttavat se, mitä meille on opetettu koulussa ja kotona, media ja sosiaalinen media. Uutiset ovat täynnä sotaa, köyhyyttä ja terroritekoja. S Maailma tuntuu menevän vääjäämättä huonompaan suuntaan ja silti, kaikilla muilla näyttää olevan asiat paremmin kuin itsellä. Ei ole ihme, jos ahdistaa.


Hans Roslingin ja kumppanien kirjoittama Faktojen maailma avaa silmät sille, kuinka me ihmiset käsitämme maailman tilan ja kehityksen suunnan vanhentuneiden faktojen pohjalta. Kirjan alussa on testi, joka vaikuttaa melko helpolle. Kysymykset liittyvät maailmaan ja siihen, miten asiat tällä hetkellä todellisuudessa ovat. Rosling väittää, että simpanssi vastaa kysymyksiin todennäköisemmin oikein kuin koulutettu ihminen. Tein testin, ja vastasin kysymyksiin heikommin kuin simpanssi olisi vastannut arvaamalla.


Kirjassa esitellään vaistoja, jotka saavat meidät käsittämään maailman tilan väärin. Kirja tarjoaa myös faktoja näiden vääristyneiden käsitystemme tilalle. Se ei ole kuitenkaan raskaslukuinen, vaan sopivasti huumorilla ja kuvilla höystetty.


Jos luet vain yhden kirjan tänä vuonna, lue tämä. Lupaan, että käsität maailman paremmin sen jälkeen. Jos tiesit kaiken jo valmiiksi, voit onnitella itseäsi, sinulla on keskivertoa paremmat mahdollisuudet luovia vallitsevassa maailmantilanteessa.

Faktat

12 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki